Tampongumik

Last updated on március 28th, 2020 at 01:42 du.

TAMPONGUMIK – AMILYENRE CSAK SZÜKSÉGED LEHET

A tampongumi a gép azon része, amely fizikailag továbbítja a festéket a kliséből a nyomtatandó felületre. Speciális szilikonból készül, a nyomtatandó tárgytól függően különböző alakú és méretű lehet. Fa vagy alumínium alapra felszerelve, különféle gépekbe való beillesztésre van kialakítva. Az anyag, amelyből a tampongumi készül, biztosítja annak speciális tulajdonságait.
Először is, hosszú távú támogatást jelent, mivel mechanikai szempontból szakadásálló, kémiai szempontból pedig ellenálló az oldószerekben és a festékekben lévő anyagokkal szemben. Ezért többször újra felhasználható, mert alakja és keménysége – még nyomásnak kitéve is – rugalmasságának köszönhetően stabil marad. Különösen a szilikonos összetétel garantálja a kiváló teljesítményt a finom festékfelvételi és leadási lépésekben, a nyomatkép tökéletes átadása érdekében. A tampongumik tisztíthatók, csökkentve ezzel a karbantartásra szánt időt.

A MEGFELELŐ TAMPONGUMIK KIVÁLASZTÁSA

Minden tárgynak, amelyet nyomtatni szeretnénk, a hozzá illő méretű és alakú tampongumira van szüksége. A Comec Italia katalógusában több mint 1500 féle tampongumi található, műszaki szakembereik pedig ezen felül is vállalják a nyomtatási paraméterekhez leginkább passzoló, egyedi tampongumik elkészítését

DE HOGYAN VÁLASZTHATOD KI A MEGFELELŐ TAMPONGUMIT?

Az első körben meghatározandó paraméterek: méret, alak, keménység. A méret szempontjából az alapvető javaslat az, hogy a tampongumi méretének legalább 20% -kal nagyobbnak kell lennie, mint a nyomtatási terület, hogy a grafika megfelelő elhelyezése mellett a tampongumi nyomtatás közbeni alakváltozását is megfelelően tolerálhassa. A keménység és az alak meghatározásához többféle tényezőt szükséges figyelembe venni. Először is fontos a nyomtatandó anyag felülete: hogy sík vagy ívelt, illetve, hogy milyen formájú és méretű; ebben a fázisban a nyomtatási terület mérete és elhelyezése szintén fontos. Másodszor, meg kell határozni a nyomtatandó felület fizikai tulajdonságait: hogy a felület sima vagy érdes, azt, hogy milyen anyagból készült, illetve a festék felszívóképességének lehetséges mértékét. A fenti információk összessége határozza meg, hogy végeredményben melyik is a megfelelő tampongumi az adott munkához. A keménységet Shore-ban fejezzük ki, mely mértékegység a rugalmas anyagok keménységének meghatározására szolgál. Példaként az érdes felületekhez puha tampongumit ajánlott használni, a keménység 02/04 Shore. Elérhető SHORE keménységek:

  • 4-6 zöld
  • 8-10 sárga
  • 12-14 kék
  • 16-18 piros
  • antisztatikus: Antisztatikus tampongumik is rendelkezésre állnak a kínálatban, hogy csökkentsék a nyomtatási terület szennyeződésének kockázatát.

 

ÉRDEKEL A TELJES TAMPONGUMI KÍNÁLAT? AZ ALÁBBI LINKEN MEGTALÁLOD: https://comec-italia.com/prodotti-type/pads/

Nézd meg a többi tamponnyomáshoz ajánlott termékünket is »»»


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!