TAPADÁS ELŐSEGÍTŐ PRIMEREK

csh_marabu_primerp4

Last updated on április 21st, 2021 at 08:33 du.

MEGOLDÁSOK TAPADÁSI PROBLÉMÁKRA

A legkülönfélébb megrendelői igényeknek, az egyre változatosabb technológiával rendelkező UV / UV-LED táblanyomtató és tárgynyomtató kínálatnak, valamint a különböző összetételű és tapadási tulajdonságú hordozóknak köszönhetően a festékgyártóknak erősen ajánlott hangsúlyt fektetnie a tapadás elősegítő/fokozó segédanyagok fejlesztésére is, a lehető legszélesebb választékban a különböző nyomathordozókhoz.

Ezek a tapadás elősegítő folyékony előkezelő primerek egyenletes rétegben felhordva kötőrétegként funkcionálnak a nyomtatni kívánt hordozó és a festék között, aminek köszönhetően a nyomtatás során fellépő tapadási problémák megszűnhetnek, a síkágyas UV nyomtatók pedig még szélesebb körű felhasználásra válnak alkalmassá, mint azt korábban gondoltuk volna.

Beszállítónk, a több mint 160 éves festékgyártói múltra visszatekintő német Marabu segítségével a CSH-nál mi magunk is többféle lehetőséget kínálunk a nyomtatás során előforduló tapadási problémákra. Nézzük meg, melyek lehetnek ezek a megoldások:

PRIMER P2 – A POLIPROPILÉN (PP) HORDOZÓK LEGJOBB BARÁTJA

csh_marabu_primerp2

Egyik slágertermékünk a Marabu Primer P2 tapadás elősegítő folyékony előkezelője a nyomdaipari technológiák széles körében használható, legyen szó akár szita-, tampon- vagy akár digitális nyomtatásról. Különösen ajánljuk a használatát polipropilén (PP) és fémek nyomtatása előtt, elősegítendő a festék tapadását és a szennyeződések megszüntetését. Ezen felül javíthatók a tapadási tulajdonságok porszórt felületeken is. Mivel kézzel – egy szöszmentes törlőkendő segítségével – könnyedén felvihető, használata rendkívül felhasználóbarát és nem igényel költséges gépberuházást.

PRIMER P4 – DIGITÁLIS NYOMTATÁSHOZ, SZITANYOMÁSHOZ, FOLYÉKONY LAMINÁLÁSHOZ

csh_marabu_primerp4

A Marabu Primer P4 folyékony, tapadás elősegítő termékünk is különféle hordozók előkezelésére, az anyag és a felhordandó nyomtatási réteg közötti tapadási tulajdonságok javítására szolgál. Segíti az UV-száradású inkjet festékek, szitafestékek és laminálófolyadékok tapadását főként üveg, de fém, kerámia és műanyag alapanyagok esetén is. Ennek a speciális “oldószernek” a felhordása lehetséges akár kézzel – egy szöszmentes törlőkendő segítségével – vagy akár szórópisztollyal is.

PRIMER P5 – DIGITÁLIS NYOMTATÁSHOZ

Primer P5 termékünk kifejezetten digitális UV festékkel történő nyomtatás előtt ajánlott üvegre, fémre, kerámiára és műanyagra is. Szórópisztolyos felvitel az ajánlott, de kézzel, szösz-mentes törlőkendővel is felvihető a felületre. Levegőn gyorsan szárad (körülbelül 30 másodperc alatt), száradás után nagyjából 5 perccel már nyomtatható a hordozó. Az előkezelt alapanyagot az előkezeléstől számított 5 órán belül meg kell nyomtatni, előtte pedig védeni kell a közvetlen napfénytől. Előnye a P4-hez képest, hogy kevesebb anyag maradvány marad a hordozón a P5 használatával.

MARA®SHIELD UV-PGL ÉS TÁRSAI – FELÜLETVÉDELEM IS

csh_marabu_LIQ_PR_UV

A Marabu MaraShield UV száradású folyékony laminálók verhetetlen előnyöket kínálnak a hagyományos bevonatokhoz képest. Segítik a jobb tapadást a táblanyomtatás során, hosszútávú felületvédelmet biztosítanak, a széles választéknak köszönhetően pedig szinte bármilyen felületre használhatók.

A Marabu MaraShield UV száradású folyékony lamináló termékek által biztosított figyelemfelkeltő, professzionális végeredmény is olyan előny, amelyet nem szabad alábecsülni. Akár fényes, akár matt a fedőréteg a nyomaton, az igényes kivitelezés fel fogja hívni magára a figyelmet.

A nagyfokú kopásállóság, vegyi anyagokkal-, UV sugárzással szembeni ellenállás, vagy akár graffiti feliratok és a nedvesség elleni védelem pedig a hab a tortán.

Száradásukhoz (térhálósodás) UV-fényre, felhordásukhoz pedig – az egyenletes rétegvastagság elérése érdekében – felhordó berendezésre (pl. Bürkle LFC) van szükség.

UV száradású folyékony laminálók

TIPP: BÜRKLE LFC 1300, 1600 és 2100 felhordó berendezéseink alkalmasak az UV száradású lamináló folyadékok egyenletes rétegben történő felvitelére. A Bürkle LFC sorozatról itt olvashatsz bővebben: https://csh.hu/termek/digitalis-nyomtatas/laminalogepek/


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!