csh_festek_tippek

FESTÉK FELHASZNÁLÁS – MIRE FIGYELJ, HA NINCS MUNKA

Dátum:

Ebben a cikkben »»» végig vettük, hogy mire is kell figyelni, ha az oldószeres nyomtatókat hosszabb időre kell leállítani. Most beszéljünk a gépek fontos kiegészítőiről, a festékekről és azok szavatossági idejéről. Ennek sajnos manapság nem elhanyagolható jelentősége van. Cikkünk végén tippeket adunk a készleten felhalmozódott festék mennyiség felhasználására.

Nem csak az oldószeres nyomtatókra igaz, hogy az általuk használt festék lejárati idejére (az a dátum ameddig a festék biztonsággal használható) kiemelten kell figyelni. Idővel az összetételük megváltozik.  Ez a fúvókák és festékcsövek eltömődését, a nyomatok minőségének romlását (jellemzően az eltömődések miatti csíkozódást) okozhatja. Később pedig a fej meghibásodását is.

A gyártási időre – vagy a lejárati időre – vonatkozó információkat minden gyártó feltünteti a festéket tartalmazó csomagoláson mindenféle kivitel esetén: a kazettákon, tasakokon, kannákon és flakonokon is.

Az általunk forgalmazott Marabu festékek csomagolásán sok hasznos információ megtalálható, többek között a gyártás ideje is:

csh_marabu_festek_csomagolas

A fenti példa egy 2015. 19. héten gyártott DI-SX magenta (438) festék kazettát mutat be.

A DI-SX festéksorozatunk – a legtöbb digitális inkjet festékünkhöz hasonlóan – a gyártástól számított 18 hónapon keresztül használható. A vásárolt festékre vonatkozó szavatossági időről kollégáinktól kérhetsz felvilágosítást! Előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülsz, hogy több festéked – és alapanyagod – van, mint munkád, ezért akár még időd is akad. Ha a festék lejárat közeli, annak érdekében, hogy ne vesszen kárba, adunk pár ötletet a hasznosításhoz!

ELŐ A MOBILLAL

Ha már úgyis kifizetted, használd fel a festéket, mielőtt lejárna, és ki kellene dobnod! Nyomtass családi fotókat, amelyeket mindig is terveztél, de nem volt rá idő és ezresével lapulnak a mobilodban. Ha a munkatársaid számára is biztosítod a lehetőséget, biztosan örömet szerzel vele nekik is. Egész albumokat tölthettek meg így.

PROFILBŐVÍTÉS

Jó megoldás lehet, ha eddig csak bizonyos típusú munkákra specializálódtál, de a gépparkod engedne több lehetőséget is. Gondold át, milyen újdonságokkal hozhatnál új megrendelőket. Ehhez a rendelkezésre álló festékkel és alapanyaggal kísérletezésre, mintaanyagok gyártására is lehetőséged van, amelyet bemutathatsz, hirdethetsz.

PÓTOLNIVALÓK

Nyomtassátok ki a céges névjegykártyáitokat, amelyek valamiért szinte sosem találhatók meg a reklámdekorációval foglalkozóknál… (érthetetlen) Ha időtök engedi, itt a lehetőség a vállalkozás egyéb arculati elemeinek frissítésére is. Új cégtábla, kül- és beltéri dekoráció, megkopott feliratok cseréje. Meg is szépültök, mire újraindul az élet.

JÓTÉKONYSÁG

Mindig vannak olyan rászorulók – szervezetek vagy egyének – akik nem feltétlenül tudnak reklámra, marketingre költeni. Ha időd és lehetőséged is van, segíthetsz nekik nyomtatott anyagokkal. Amellett, hogy segítséget nyújtasz, a közösségi média és/vagy egy jó weboldal segítségével ezt másoknak is megmutathatod! Ezzel ösztönözheted is őket hasonló jócselekedetekre. Azt se hanyagoljuk el, hogy az ilyesminek jó hírértéke is van, sokat dobhat a vállalkozásod pozitív megítélésén is! Hogy támogassunk ebben, egy EGYSZERI KÜLÖNLEGES AJÁNLAT lehetőséget is felkínálunk Neked, melyről Ebben a cikkben »»» olvashatsz!


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!