csh_szitanyomas

SZITANYOMÁS – A SZITÁK ARCHIVÁLÁSA

Dátum:

A szitanyomás során számos lehetőségünk nyílik a megfelelő ár/érték arány megőrzésére vagy éppen bizonyos munkafolyamatok felgyorsítására, lerövidítésére. Az egyik ilyen lehetőség a sziták archiválása. Ez annyit jelent, hogy a nyomtatásra kész szitánkat későbbi újra felhasználás céljából – például visszatérő munkához – félretesszük.

Amennyiben ezt a megoldást választjuk, a sziták archiválása előtt van egy fontos lépés, amelyet semmi esetre se hagyjunk ki. A szitanyomás során használt szitafestéket közvetlenül a nyomtatás után távolítsuk el a szitából. Ha ezt a lépést kihagyjuk, a szitaszövet nyitott részeibe beleköthet a festék. Az eltávolítás – különösen kétkomponensű szitafesték használata esetén – lényegesen nehezebb és költségesebb lesz.

Ezt a folyamatot olyan szitatisztítóval érdemes csinálnunk, amely nem károsítja sem a szitaszövetet, sem a felületére felvitt emulzió réteget. Takarékossági és hatékonysági okokból optimális, ha a választott szitatisztító nem párolog gyorsan.

Intenzív kipárolgású tisztítóanyagok használata esetén (pl. nitro hígító vagy aceton), az oldószer nagy része már a tisztítás megkezdése előtt elpárolog. Ez egyrészt károsítja a környezetet, másrészt – a párolgás miatti megnövekedett anyaghasználat következtében – nem kifejezetten költséghatékony.

Mielőtt újra használni szeretnénk egy korábban archivált szitát, mérjük meg a szita feszességét. Ez az érték ugyanis idővel csökken, ami minőségi problémákat okozhat a nyomtatás során. Amennyiben 4 szín nyomtatásához választjuk ki a szitákat, törekedjünk arra, hogy mind a négy szita feszessége közel azonos legyen (+/- 0,5N). Az ennél nagyobb mértékű feszességi eltérés passzer problémákat okozhat, vagyis a színek egymáshoz képest elcsúszva kerülhetnek nyomtatásra.

Kínálatunkban számos olyan szitatisztító folyadék elérhető, mely alkalmas a sziták archiválás előtti megtisztítására, a szitafesték kíméletes eltávolítására. Alacsonyabb kipárolgási értéküknek és kedvező áruknak köszönhetően használatuk gazdaságos és költséghatékony.

A tesztelési lehetőségnek köszönhetően – amelyet az érdeklődők számára biztosítunk – már a vásárlás előtt van lehetőség erről saját szemmel is meggyőződni!

Amennyiben szitatisztító termékeinkről szeretnél bővebb felvilágosítást kapni, KERESD BIZALOMMAL KOLLÉGÁINKAT! Néhány részlet tisztázását követően segítenek kiválasztani a számodra leginkább megfelelő anyagokat!


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!