marabu_icon_inks

Marabu: Bővül a vállalati csoport

Dátum:

A Stuttgart-közeli székhelyű németországi nyomdafestékgyártó kiterjeszti nemzetközi jelenlétét.

Tamm, Németország, 2021. július

A Marabu Group az ICON Inks megszerzésével jelentősen növeli nemzetközi jelenlétét. Az átvétellel a német festékgyártó egyszerre bővíti termékportfólióját és erősíti a már egyébként is vevőközpontú ügyfélkiszolgálást.

„Nagy reményeket fűzünk ehhez az akvizícióhoz” – magyarázza Jon Bultemeyer, a szita- és tamponnyomás üzletágak ügyvezető alelnöke. „Mindig arra törekszünk, hogy azonosítsuk az erős jövőbeli kilátásokkal rendelkező szegmenseket. Egészen a közelmúltig tudatos döntésünk volt, hogy nem fókuszáltunk a textilnyomtatásra. De a piaci környezet nagyon dinamikus, és fontos, hogy üzleti tevékenységünk széleskörű legyen. A textilnyomtatás továbbra is az egyik legnagyobb szegmens a szitanyomásban világszerte. Az ICON Inks vezető márka és ez a felvásárlás új piacokhoz és új skillek elsajátításához is hozzáférést biztosít számunkra. Az ICON Inks nagy jelentőséggel bír Ázsiában és értékes kiegészítője a meglévő Marabu festék kínálatnak. Termékportfóliónk kibővítésével a tamponnyomás megoldások mellett mostantól szitafestékeket is kínálhatunk a textilnyomáshoz.”

A Marabu bővíti az alkalmazási lehetőségek körét

marabu_icon_inks

Az ICON Inks felvásárlása lehetővé teszi a Marabu számára, hogy a meglévő szegmensek mellett olyan célpiacokat is elérjen, amelyeket ezidáig nem. 2020-ban a Marabu piacra dobta úttörő Maqua® Pad MAP tamponfesték sorozatát. Ez a prémium minőségű megoldás a világ első vizes bázisú tamponfestéke. Az ICON Inks termékek ideális kiegészítést jelentenek a meglévő portfólióhoz és segítséget nyújtanak a Marabunak a vizes bázisú termékekre összpontosítani a textilnyomtatás területén is.

Ahogy Jon Bultemeyer hangsúlyozza: „A textilnyomtatás izgalmas terület számunkra. A festékek típusok szerint változnak, a használat jellegétől függően. Lehetnek víz-, oldószer-, plasztizol- vagy szilikon alapúak.” A jelenlegi ICON Inks termékeket számos vezető gyártó alkalmazza, főleg Ázsiában. A Marabu kezdetben továbbra is változatlanul kínálja a meglévő portfóliót, így az ICON Inks ügyfelei biztosak lehetnek a folyamatosan megbízható minőségben. A jövőre nézve pedig azt tervezi, hogy a termékkínálatot globális szintre emeli, kiterjesztve annak elérhetőségi lehetőségeit.

Még hatékonyabb ügyfélkiszolgálás helyi gyártással és több telephellyel

Az ICON Inks Marabu csoportba történő integrálásával a Marabu shanghai kirendeltségének szolgáltatási színvonalát is növeli az ázsiai piacokon. A regionális vásárlói igényekhez igazított festék készítmények és a helyi nyersanyagok használata a gyártás során fokozza az üzleti hatékonyságot. A helyi gyártás és logisztika még ügyfélközpontúbb vevőkiszolgálást tesz lehetővé és kulcsfontosságú hozzájárulást jelent az üvegházhatást okozó gázok alacsonyabb kibocsátásához.

Az ICON Inks megszerzése erősíti a Marabu ázsiai jelenlétét. A magas színvonalú lokális ügyfélkiszolgálás és terméktámogatás biztosítása érdekében a személyzet három helyszínen oszlik meg. Kelet-Kína a sanghaji regionális központból számíthat a segítségre, Dél-Kína pedig Shenzenből. Sőt, a festékgyártónak van egy harmadik telephelye is, Hongkongban. Mindhárman Alexandra Taulinnak, a Marabu Shanghai vezérigazgatójának jelentenek.


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!