csh_festektarto_dobozok

FESTÉKTARTÓ DOBOZOK

Dátum:

A Marabu által gyártott szita- és tamponfestékeink típustól függően (oldószer alapú vagy UV száradású) két fajta gyári csomagolásba töltve kerülnek forgalmazásra. Szita és tampon üzletágunkért felelős kollégáink segítségével most megosztunk Veletek néhány gyakorlati tanácsot a festékek és festéktartó dobozok a kezelésével kapcsolatban.

A FESTÉKTARTÓ DOBOZOK MEGBONTÁSA

csh_festektarto_dobozok3

A Marabu oldószeres szita- és tamponfestékek jól záródó, fém festéktartó dobozokba, illetve fém kannákba töltve kerülnek ki a gyártásból. Ezeknek a fém festékes dobozoknak a kibontásához először egy fogót ajánlunk, majd egy széles lapos fejű csavarhúzót.

TIPP: A festéktartó dobozok és kannák fedelének levételét követően legyünk alaposak. A fedő belső oldalára tapadt festéket egy spatulával szedjük vissza, majd a festéktartó dobozban lévő festékkel alaposan keverjük el.

A Marabu UV száradású (térhálósodás) szita- és tamponfestékek fekete műanyag festéktartó dobozainak nyitásához szintén a fent leírt kibontási módszert javasoljuk. A biztonsági rögzítő fül eltávolításához használhatunk egy speciális, kifejezetten erre a célra készített műanyag eszközt, mely kérhető kollégáinktól! A festéket minden felhasználás előtt – beleértve a színkeverést is – alaposan fel kell keverni. Erre azért van szükség, hogy a leülepedett pigmentek és a festék egyéb összetevői megfelelően vegyüljenek.

csh_festektarto_dobozok2

TIPP: A festékek nyomtatásra való felkészítése (adalékanyagokkal keverése) esetében mindig külön tárolóedény használatát javasoljuk! Ennek egyszerű oka van. Amikor a festékek saját festéktartó dobozában történik az adalékanyagok bekeverése, úgy elfelejtődhet a keverési arány jelölése. És nem biztos, hogy emlékezni fogunk arra, hogy milyen aránnyal is dolgoztunk korábban.

A festékkeverés során használt keverőkést/spatulát – a különböző színek felhasználása előtt – tökéletesen meg kell tisztítani, mellyel megelőzhető a színek „bepiszkolódása”.

FIGYELMEZTETÉS: A festékkeverés során mindig tartsuk be az általunk használt szita- vagy tamponfesték biztonságtechnikai adatlapjában meghatározott előírásokat a szükséges védőfelszerelésre és szellőztetésre/elszívásra vonatkozóan.

A FESTÉKTARTÓ DOBOZOK VISSZAZÁRÁSA

A szita- vagy tamponnyomás befejeztével a festékes dobozok szélét ajánlott szöszmentes rongy segítségével megtisztítani a visszazárás előtt. A légmentes zárás érdekében érdemes – például szigetelőszalaggal – körbe tekerni a festéktartó dobozt és a tetőt.

TIPP: Ezt a lépést nem érdemes „kispórolni”. Azáltal, hogy megfelelően lezárjuk a festéktartó dobozokat, megnövelhetjük a készleten tárolt festékeink élettartamát is. Oldószer alapú festékek esetében csökkentjük az oldószer kipárolgását, az UV száradású festékeket pedig megóvjuk a szennyeződéstől. Továbbá mindkét típusra vonatkozóan: magunkat és kollégáinkat is mentesítjük a kellemetlen szagok és a festékekből felszabaduló párlatok belélegzésétől.


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!