TAMPONGUMIK

Last updated on július 5th, 2020 at 05:10 du.

MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK TAMPONGUMIT?

A tampongumik formája, mérete és keménysége rendkívül sokféle lehet. A helyes méretű tampongumi kiválasztása sok esetben nehézséget okoz a felhasználóknak, ezért ezt a legjobb szakemberre bízni. Kollégáink néhány egyeztető kérdés megválaszolását követően szívesen segítenek a megfelelő tampon kiválasztásában.

A tampongumi formája

Alapvetően háromféle tampongumi forma létezik. Az első és egyben leggyakoribb kivitel a kúp formájú tampongumi. Ez a forma egy hegyes csúcsú tampontestből áll és mélyedések, egyenetlen felületek nyomtatásánál ideális. A másik alapforma a V-alakú tampongumi. A V-tampon hasonlatos egy hegyes élű oromzathoz, amelyik a tampongumi teljes hosszán végigfut és enyhén domború felületek nyomtatásánál ideális választás. A harmadik forma a hengeres síkfelületű tampongumi, amit rotációs tamponnyomás során alkalmaznak.

A tampongumi mérete

Azt, hogy az adott munka nyomtatásához milyen méretű tampongumira van szükség, a nyomatkép nagysága, valamint a tampongép méretei is meghatározzák. A tampongumik méretüket tekintve is igen változatosak lehetnek. A legkisebbek alig néhány grammot nyomnak, az igazán nagyméretűek súlya pedig akár a 80 kg-ot is elérheti.

A tampongumi keménysége

A tampongumi keménysége (Shore keménység) a harmadik változó, amelynek meghatározása kulcsfontosságú a nyomatok minőségének szempontjából. Általánosságban elmondható, hogy minél keményebb a tampongumi, annál jobb a nyomtatás minősége. Az összenyomás során egy keményebb tampon sokkal tovább tartja meg a formáját, mint egy ugyanolyan formájú, de puhább tampongumi.

SZÜKSÉGES-E A TAMPONGUMIKAT ÁPOLNI?

Ha szeretnénk, hogy a tampongumik hosszú ideig megőrizzék a tőlük elvárt minőséget, 8-12 órás használat után cseréljük őket. A megfelelő tisztítóanyag segítségével távolítsuk el róluk a festéket, majd kenjük át a felületüket COMEC AK 50-es regeneráló olajjal. Ezt követően a tampongumit pihentessük 12-24 órán keresztül. Ezzel az egyszerű művelettel akár meg is háromszorozhatjuk élettartamukat! (megjegyzés: a tampongumik élettartama nagyban függ a nyomtatott alkatrész kialakításától és a nyomtatás beállításától is!) Több műszak esetében ajánlatos az egyes műszakok között a tampont kicserélni, és a regenerálást elvégezni.

Még több Gyakran Ismételt Kérdés és a szakértők válaszai tamponnyomás témakörben »»»


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

Várj! Ne hagyd itt az ajándékaidat!

KÉREM