TAMPON KLISÉK

Last updated on július 5th, 2020 at 05:07 du.

MILYEN KLISÉT HASZNÁLJAK?

Tamponnyomás során a jó minőségű nyomatok elérésnek szintén fontos feltétele a megfelelő klisé kiválasztása. Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

Műanyag klisé

Ez a legkedvezőbb költségű változat, melyet relatív könnyű előállítani. Egy fém hordozó lemezből, valamint egy UV fényérzékeny polimer rétegből áll.

A műanyag klisé különféle minőségben, valamint rétegvastagságban létezik. Különbséget lehet tenni az alkohollal valamint a vízzel kimosható klisé között. Ennek különbsége nincs hatással az előállításra, azonban mindkét verzióhoz másféle kimosó szert szükséges választani. Átlagosan kb. 10.000-20.000 nyomat készíthető vele és kiváló választás lehet nagyobb méretű nyomatok esetén, valamint akár négyszín nyomtatásnál is.

Acél tömbklisé

Az acél klisé nagyon hosszan eltartható, előállításához jelentősen nagyobb időráfordítás szükséges. Lényegesen drágább, mint a műanyag klisé. Egyéb lemez anyagokkal összehasonlítva az acél klisével érhető el a legjobb nyomtatási minőség.

Élettartama akár az 1-2 millió ciklust is elérheti.

Acél lemezklisé

Az acél lemezklisé egy kompromisszum a két fent említett típus között. Közepes darabszámú gyártások esetén javasolt a használata, mivel körülbelül 100.000-200.000 nyomat is elkészíthető vele. Előállítása valamivel időigényesebb és körülményesebb, mint a műanyag klisé esetében, azonban közel sem olyan bonyolult és költséges, mint az acél tömbklisé elkészítése.


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

Várj! Ne hagyd itt az ajándékaidat!

KÉREM