SZITAFESTÉKEK

Last updated on május 4th, 2020 at 10:48 de.

HOGYAN KEZELJEM A BONTOTT FESTÉKEKET?

A Marabu oldószeres szitafesték és tamponfesték jól záródó, fém festéktartó dobozokba, illetve fém kannákba töltve kerülnek ki a gyártásból. Ezeknek a fém festékes dobozoknak a kibontásához először egy fogót ajánlunk, majd egy széles lapos fejű csavarhúzót.

A Marabu UV száradású (térhálósodás) szita- és tamponfestékek fekete műanyag festéktartó dobozainak nyitásához szintén a fent leírt kibontási módszert javasoljuk. A biztonsági rögzítő fül eltávolításához használhatunk egy speciális, kifejezetten erre a célra készített műanyag eszközt, mely kérhető kollégáinktól!

A megbontott festékes dobozok szélét ajánlott szöszmentes rongy segítségével megtisztítani a visszazárás előtt. A légmentes zárás érdekében érdemes – például szigetelőszalaggal – körbe tekerni a festéktartó dobozt és a tetőt.

Erről a témáról részletesebben olvashatsz itt: https://csh.hu/hirek/festektarto-dobozok/

MELYIK UV FORMALAKK VALÓ MŰANYAGRA?

A formalakkok segítségével csodálatos dekorációs elemeket hozhatunk létre szinte bármilyen nyomdai terméken, aminek csak a kreativitásunk szabhat határt. Pozitívum az is, hogy ez a különleges felületnemesítési eljárás mégsem komoly anyagi befektetést. Egyedül az alapanyagunk számára leginkább megfelelő lakkot kell megtalálnunk. A különféle műanyagok komoly kihívást jelentő hordozónak számítanak, mivel számtalan műanyag típus létezik és ezek összetétele, viselkedése gyakran teljesen különböző. Mind szita-, mind tampon-, mind pedig digitális nyomtatás során is alaposnak és figyelmesnek kell lennünk, ha műanyag alapanyagra kell nyomtatnunk.

UV formalakkozáshoz a kínálatunkban két megoldás is elérhető. Szitafesték: a SICO PLUV 150 és a SICO PLUV 150/45 UV száradású formalakkjaink alkalmasak a műanyagokra való nyomtatásra. A két lakk közötti leglényegesebb különbség az, hogy a SICO PLUV 150 lakkunk rugalmasabb a 150/45 típushoz képest. Mindkét UV formalakk tökéletesen tapad a legtöbb műanyagon, beleértve a koronakezelt polipropilént (PP) és a lánggal előkezelt polietilént (PE) is. Kompozit szendvicspanelek (dibond), ABS, fényes- és matt polisztirol (PS) anyagokra is kiválóan használható mindkét UV formalakk.

Számítsunk rá, hogy amennyiben az alapanyagunk mindkét oldalára nyomtatunk, a tömbösítésnél összeragadhatnak a nyomtatott anyagok. Ezt kisebb tömbök létrehozásával kerülhetjük el.

VAN KÜLÖNBSÉG A KG-ÁR ÉS A LITER ÁR KÖZÖTT?

Festékek esetén – legyen szó akár szita-, akár tamponfestékről – jelentős különbség is előfordulhat a literes és a kilogrammos kiszerelésű festékek súlya- és – ebből adódóan – a kilónkénti ára között.

Azoknál a gyári kiszerelésű festékeknél, amelyeknek az árát a forgalmazótól literre levetítve kapjuk meg, mindenképpen kérdezzünk rá a festék pontos súlyára (specifikus súly). Ugyanis lehet, hogy a literárat magasnak tartjuk, de ha az adott festékből az 1L-es kiszerelés valódi súlya 1,7 kg, akkor a költségünk – és esetenként az anyag igényünk – is jóval kevesebb lehet.

Még több Gyakran Ismételt Kérdés és a szakértők válaszai szitanyomás témakörben »»»


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

Várj! Ne hagyd itt az ajándékaidat!

KÉREM