EMULZIÓK, SEGÉDANYAGOK

Last updated on július 5th, 2020 at 05:48 du.

NEM MŰKÖDIK A RÉTEGTELENÍTŐ! MIÉRT?

Ha nem használatra kész rétegtelenítő anyagokat, hanem folyékony vagy por állagú koncentrátumot vásároltunk, a rétegtelenítőt felhasználás előtt a gyártó által meghatározott arányban vízzel kell kevernünk. Fontos, hogy a keverést a rétegtelenítő anyag technikai adatlapjában feltüntetett arány szerint tegyük meg. Ha nem így járunk el és az arány nem pontos, rétegtelenítési problémák jöhetnek elő.

Ha többet teszünk bele a rétegtelenítő anyagból, mint az előírás, a keverék túl tömény lesz. Ezzel pontosan az ellenkező hatást érjük el a várthoz képest: a keverék nem kezdi el megoldani az emulziót.

Amennyiben kevesebbet teszünk bele az előírtnál, szintén előfordulhat, hogy az anyag nem olyan effektíven fejti ki a hatását, mint ahogyan az elvárható lenne emulziók esetén.

Amennyiben az emulziók rétegét a bekevert rétegtelenítő nem kezdi feloldani, gyanakodjunk a nem pontos bekeverésre.

MIKOR HASZNÁLJAK SZELLEMKÉP ELTÁVOLÍTÓT?

A szellemképet okozhatja a diazo nem teljes levilágítása illetve a szitában maradt festék, amennyiben az nem rendesen lett kimosva. Előszőr azt kell tisztáznunk milyen típusú szellemképről is van szó. Azután a beazonosított problémára leginkább megfelelő anyaggal segíthetünk a problémán.

Amennyiben a szellemkép az előző minta emulzióval fedett területén jelentkezik, akkor azt a diazo okozza, ha a nyitott részén, akkor a festék a ludas. A diazo eltávolítására használjunk szellemkép eltávolítókat pl. Saati Remove HR család, vagy az Alkemi termékeink egyike. Ha festék maradt bent, akkor ezek a szerek nem teljesen fogják megoldani a problémát, inkább valamilyen festék oldószert használjunk. Sok esetben érdemes ezt a két anyagot keverni így a szellemkép eltávolítóhoz egy ún. aktivátort használni.

A festékből származó szellemkép megelőzése érdekében a legjobb megoldás, ha használat után azonnal rendesen kimossuk a festéket.

A szellemkép eltávolítás témával kapcsolatban itt olvashatsz egy hasznos összefoglalót »»»

Még több Gyakran Ismételt Kérdés és a szakértők válaszai szitanyomás témakörben »»»


    Megosztás:

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérj ajánlatot 3 ágazatunk bármelyikétől, kötelezettségek nélkül! Személyre szabott árajánlatunkat 24 órán belül megkapod, benne 3 ajándékkal!

Várj! Ne hagyd itt az ajándékaidat!

KÉREM